Wednesday 21 September 2011

Vzkaz pro všechny propalestinské aktivisty | Svobodu pro Palestinu

Vzkaz pro všechny propalestinské aktivisty

10. července 2011 | Hekmat Bessiso, Salem-News.com

Ráda bych promluvila k všem zastáncům lidských práv, promlouvám k vám teď, jako hlas tisíců Palestinců, kteří si nesmírně váží, toho co děláte.

Víme, že riskujete svůj vlastní život pouhým svědectvím, víme že chcete světu sdělit pravdu o tom co se děje. Jste skupina lidí, která pochopila realitu a to co se děje právě v Palestině, někteří z vás se rozhodli věnovat svůj čas, peníze i energiii Palestině. Ukazujete lidem, že náboženství ani barva pleti není důležitá, pokud jde o hájení základních lidských práv.

Já stále věřím, že každý maličký krok kupředu přinese kousek spravedlnosti a nakonec lidskost vyhraje.

Chci aby jste vědeli, že vaše činy mají smysl a poukazují na násilí, kterého jsme svědky v naši zemi. Vaše solidarita nám pomáhá v našem nenásilném boji. Palestinci se setkávájí s násilím v různých podobách, avšak být neustále ignorován, je nejroším trestem. Ti, kteří nás odmítají vyslyšet, jsou zrovna tak stejní jako ti kteří nás okupují.

Ti, kdo stojí v solidaritě s námi, jsou jasným důkazem toho, že vaše pochopení nám pomáhá překonat všechno naše utrpení. Uprostřed této krize, nám vaše pomoc doslova dokáže vykouzlit úsměv na rtech. Budete vždy vítáni v našich srdích, i když se vám nepodaří přicestovat do Palestiny.

Vaše solidarita připomíná světu, že jsme na této planetě všichni jedna velká rodina a že i my Palestinci jsme stále její součástí. Prosím nevzdávejte se, nevzdávejte to i navzdory všem problémům kterým čelíte, nevzdávejte to i když vaše lodě nedoplují k břehům Gazy a nebo vaše letadla odmítnout vzlétnout, symbolický efekt je i tak obrovský.

Chtěla bych poděkovat za vše, co vaše práce obnáší. Děkujeme vám za rezervaci letenek, za uvolnění z práce a opuštění svých blízkých, jsem opravdu vděčná i za všechny maličké věci, které pro nás děláte.

Prosím zůstaňte s námi i nadále, vaše přítomnost je velmi důležitá, sami to nezvládneme. Musíme dát všichni ruce dohromady  v našem nenásílném boji a konečně  se tak dostat na cestu, která vede ke konci okupace.

Jednoho dne, až všechno tohle skončí, si všichni společně sedneme u nás doma k šálku kávy, bude to jasný důkaz toho, že okupace je pryč a naše svoboda přichází.

Hekmat Bessio – palestinská uprchlice žijící v Ramalláhu

Flickr - projectbrainsaver

www.flickr.com
projectbrainsaver's A Point of View photoset projectbrainsaver's A Point of View photoset